facebooktwitter instagram youtube

Notícies

Notícies

La Vida ens sorprèn, nosaltres sembrem

Els passats 2 i 3 de febrer es va viure una trobada molt especial de Titulars i Directors dels centres educatius de la Sagrada Família d'Urgell (zones Cervera i Seu d'Urgell) a la Casa General, al barrio de Peñagrande, a Madrid. Carregats d'esperança, els participants es van dedicar a sembrar a curt i a llarg termini.

D'una banda, dissenyant el pla de difusió al voltant, molt especialment, de la proposta de valor. Per a la reflexió van comptar amb el suport d'aquest propòsit comú:

"A les nostres escoles es formen persones Expertes en Humanitat, cridades a viure per transformar el món en un lloc inclusiu i acollidor".

D'altra banda, la segona part de la reunió es va dedicar a idear l'escenari estratègic que es vol proposar a la Fundació Educativa Anna Maria Janer i que donarà impuls als centres de la Família Janeriana a Andorra, Guinea Equatorial i Espanya.

Volem agrair de tot cor a Algadi la seva generosa (i nutritiva) invitació la nit del dijous 2; i el mateix a Santillana Grupo i al Grupo Anaya per obsequiar-nos amb la increïble actuació del mentalista Vicente Lucca, que ens va dur de la riallada a la sorpresa i ens va retornar a la infantesa. Gràcies, Vicente, per la cura que vas posar en  la preparació personalitzada del teu espectacle a casa nostra.

I gràcies també a les religioses de la comunitat de la SFU a la casa de Peñagrande pels esforços visibles i invisibles i plens d'afecte amb els quals ens van facilitar la feina d'aquestes dues jornades.

IMG 20230202 182732

IMG 20230202 222343

1675431176691 1

Llegir més ...

Neix la Fundació Educativa Anna Maria Janer

Divendres passat, la Conferència Episcopal Espanyola va aprovar els Estatuts fundacionals de la Fundació Educativa Anna Maria Janer. Ho podeu llegir si cliqueu aquí. Ha nascut la nostra Fundació! Enhorabona a tots i totes!

La Fundació s'ha creat per enfortir el projecte educatiu compartit i oferir a alumnes i famílies la millor resposta educativa des de la nostra identitat janeriana. El camí que hem realitzat junts els centres de la Sagrada Família d'Urgell, cada vegada més intens, ens ha permès avançar en criteris compartits, donar-nos suport i preparar-nos per continuar donant passos en aquesta mateixa línia.

Llegir més ...

Visita a les escoles Sagrada Família d'Urgell

Al llarg del mes d'octubre, una comissió de treball ha visitat els centres d'Utrera, Sevilla, Santa Coloma, Escaldes, Sabadell, Lleida, Viladecans, Barcelona i Madrid.

Aquestes visites, que s'emmarquen en els treballs que l'Institut de Germanes està fent per crear i impulsar una fundació educativa, han servit per comunicar el sentit i l'estat d'aquest procés. A tots els centres, personal docent i no docent, directius, religioses i representants de les famílies han pogut escoltar els elements principals d'aquesta iniciativa que neix per aprofundir encara més en la identitat janeriana de les escoles.

La Fundació es crea per enfortir el projecte educatiu compartit i oferir a alumnes i famílies la millor resposta educativa des de la nostra identitat janeriana. El camí que portem realitzat junts els col·legis de la Sagrada Família d'Urgell, cada cop més intens, ens ha permès avançar en criteris compartits, donar-nos suport i preparar-nos per continuar fent passos en aquesta mateixa línia.

Quina bona coincidència ha estat trobar tots els col·legis en plena campanya de firmes del Pacte Educatiu Global, inspirat pel Papa Francesc. Perquè estem entestats a adherir-nos a les claus d'aquest pacte i comprometre'ns amb una educació al servei de cada persona: necessitem créixer en justícia, en dignitat per a tothom i en cura de la casa comuna.

La comissió de treball, formada per responsables de la institució i de diferents centres, ha pogut constatar l'alta valoració que fa de la seva escola cadascuna de les comunitats educatives, l'esperança amb la que treuen el cap a aquest il·lusionant projecte i la disposició immillorable a seguir aportant el millor de cadascú per fer d'aquest projecte compartit una realitat d'escola en sortida.

Si cliqueu AQUÍ podreu veure un resum en vídeo d'aquestes jornades tan enriquidores.

Miguel Salamanca, coordinador de la comissió

Llegir més ...

Ens acomiadem de la nostra Llar d'Infants a Matadepera

A la imatge, l'Equip de Titularitat acompanya a la Laura Ocón, directora de la Llar, en el seu tancament.

Amb emoció i tristesa, l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell ha procedit al tancament de la nostra llar d'infants a Matadepera (Barcelona), la Llar d'Infants Sagrada Família. Han estat 37 anys en els quals moltíssims nens d'aquesta localitat han tingut el seu primer contacte amb l'escola de la mà de les nostres professionals. Tristament, el descens del nombre de nens, sostingut any rere any, ha fet inviable el projecte. Al descens de la natalitat s'ha sumat l'augment de l'oferta de places de 0-3 anys (especialment a l'escola municipal), la qual cosa ens ha obligat a aquest tancament en dos anys.

L'escola (amb capacitat per a 166 nens) va arribar a tenir prop de 150 nens. Tot i que en els darrers anys, amb prou feines arribava als 50. La instal·lació no es pot mantenir amb una matrícula tan reduïda, malgrat l'esforç que hem fet per a donar continuïtat al servei que prestàvem a la població.

Volem donar-vos les gràcies a les famílies que durant tots aquests anys heu confiat la cura i l'educació dels vostres petits a la nostra Llar. Especialment a aquelles que heu confiat en nosaltres fins el darrer dia, quan el tancament ja estava anunciat. Heu donat una mostra admirable de serenitat i gratitut que sempre guardarem al nostre cor.

No tenim prou paraules per a reconèixer la tasca i l'actitud encomiables de les nostres treballadores. Heu donat el millor de vosaltres fins l'últim minut. Sabem tot el cor que heu posat en la vostra tasca i el que significava aquesta Llar per a vosaltres. Us desitgem de tot cor el millor a partir d'ara.

I a les nenes i als nens que heu passat per la Llar, molts ja sou adults, altres encara no... Sou la nostra esperança. Esperança per a un món fratern i sense fronteres com el que va somiar Anna Maria Janer i amb el que es va comprometre. Tant de bo aquest record es mantingui viu en vosaltres durant molts anys. Tota una Vida.

Llegir més ...

Trobada Claves'22

El 6 i 7 de juliol de 2022 es va celebrar la trobada #Claves22 de manera virtual amb els equips directius i els coordinadors de Pastoral dels centres educatius SafaUrgell! És la quarta edició d'aquesta trobada anual.

L'Equip de Titularitat (ET), la Superiora General, mare Laura Garione, i les delegades mare Victòria Beltran i mare Aída López van poder traslladar-se fins a la Seu d'Urgell i, des d'allà i gràcies a la tecnologia, es van mantenir connectats amb la resta d'equips repartits per Espanya, Andorra i Guinea Equatorial per seguir totes les activitats proposades, les oracions i els moments compartits.

Moltes gràcies a tots per la vostra participació i bona predisposició en tot moment!

Llegir més ...

Miguel Salamanca acaba la seva presidència a AESECE

El 6 i el 7 de maig, el Miguel Salamanca, director de l'Equip de Titularitat dels centres Sagrada Família d'Urgell, i la Julia Martínez, directora de Secundària i Batxillerat del col·legi de Madrid, van participar en l'assemblea d'AESECE (Asociación Española de Entidades Colaboradoras de la Enseñanza) celebrada a Santander. Durant la trobada, va tenir lloc el final del mandat del Miguel Salamanca com a president d'aquesta associació. Enhorabona! ????????

encuentro aesece 1

Llegir més ...

Mirant cap al 2026: les famílies dels nostres centres participen

Des de cada escola de la Sagrada Família d'Urgell volem fer un viatge i necessitem la teva mirada per planificar-lo.

Conscients del camí realitzat per tantes persones fins ara i de la crida del Papa Francesc a subscriure un Pacte Educatiu Global, hem acordat tres línies estratègiques per a les nostres escoles.

Com a família que confies la formació del teu fill/a a un dels nostres centres, necessitem la teva visió i les teves propostes i per això t'agraïm de tot cor que et prenguis 5 minuts per mirar l'escola respecte les tres línies i projectar-la cap al 2026.

Les respostes d'aquest qüestionari anònim ens ajudaran a fer-nos una idea més completa del que la comunitat educativa necessita. El termini per contestar finalitza el 2 de març de 2022.

Pots accedir al qüestionari si cliques AQUÍ.

Moltes gràcies per la teva participació!

Equip de Titularitat de la SFU

Llegir més ...

Trobada Nous Janerians'21

Els dies 11 i 12 de febrer es va celebrar la trobada presencial de Nous Janerians'21. L'esdeveniment va tenir lloc a la Casa General del barri de Peñagrande, a Madrid, després d'un primer contacte online amb tots els participants el passat mes d'octubre. Ens vam congregar personal de recent incorporació dels centres Mare Janer (Andorra), Sagrada Família (Viladecans), Sagrada Familia de Urgel (Sevilla), Sagrada Família (Lleida), Sant Ermengol (Andorra) i Sagrada Familia de Urgel (Madrid).

En aquelles hores de feina compartida, vam endinsar-nos en el carisma de la Sagrada Família d'Urgell, vam entendre més a fons quin és el perfil de l'educador janerià, vam compartir testimonis de veterans que ens van acompanyar i vam profunditzar en la manera d'entendre la relació i la comunicació en els nostres centres a tots els nivells.

La ciutat de Madrid ens va acollir i vam tenir ocasió també de passejar-la i conèixer junts alguns racons del centre. Van ser unes hores molt enriquidores dirigides per l'Equip de Titularitat i de la mà de les Germanes de l'equip del Govern General.

Volem donar les gràcies a la comunitat religiosa de Peñagrande, que ens va acollir durant la trobada, així com al col·legi de Palomeras a Madrid, on es va densevolupar el matí del dissabte i on vam poder concloure la trobada compartint un àpat junts.

I als Nous Janerians, els nostres millors deistjos. Ja sou part de nosaltres. Us necessitem per a continuar mantenint la làmpada encesa. Esteu cridats a seguir impregnant cada trobada amb els nostres alumnes de l'estil senzill, directe i entranyable propi de la Sagrada Família. Benvinguts/des i gràcies per respondre!

Llegir més ...