facebooktwitter instagram youtube

Notícies

A Sabadell, celebrem Sant Jordi amb "S" de solidaritat

Que la festa de Sant Jordi és una de les més conegudes i celebrades en tota Catalunya, no cal demostrar-ho!

El dia 23 d’abril és un goig veure com les lletres que conformen els llibres de tants i tants autors i la fragància de les roses omplen els carrers de les ciutats. I no només de les ciutats, també les escoles celebren amb gran alegria aquesta gran festa. Què seria el tercer trimestre sense els seus ja tradicionals “Jocs Florals”! I es que aquest curs 2017, a Sabadell, la festa de Sant Jordi ha tingut un caire diferent perquè ha vingut envoltada de SOLIDARITAT.

Per segon any consecutiu es va portar a terme el Festival de Contes “Vet aquí Sabadell” i com rerefons aquest Festival va contar amb una iniciativa solidària que va superar totes les expectatives: la recollida de més de 2.300 llibres infantils i juvenils pel “Rebost Solidari” de la ciutat amb la finalitat de lliurar-los, com a complement, a la cistella dels aliments per les famílies en risc d’exclusió social el mateix dia 23, diada de Sant Jordi. I com fou possible això? Doncs gràcies a la implicació de particulars i a les campanyes de recollida que es van portar a terme espontàniament a les escoles, empreses i entitats, juntament amb donacions de diverses editorials. I aquí és on prenc protagonisme la nostra escola “Sagrada Família” de Sabadell; juntament amb altres centres educatius de la ciutat, i de forma espontània, es va organitzar per recollir una gran quantitat de llibres de lectura i col·laborar amb aquesta iniciativa. Els encarregats de fer de missatgers solidaris va ser un grup d’alumnes d’ESO de la mateixa escola.

Així, setmanes abans, ja s’havia motivat a tots els alumnes de l’escola per aquesta campanya i per això, des d’infantil fins a 6è de primària foren portant llibres, sempre en bon estat i que ja no fessin servir i que volien donar per aquesta bona causa. Arribat el dia de la recollida, aquest grup d’alumnes d’ESO encarregats de la recollida van passar per les classes i, ajudats per alguns professors, els van portar directament fins al punt de recollida establert per l’organització.

Les organitzadores d’aquesta iniciativa solidària van manifestar que “estaven molt satisfetes pel resultat d’aquesta campanya perquè ha demostrat una vegada més que Sabadell és una ciutat molt solidària”. Des de l’escola també es va valorar molt positivament aquesta activitat així com la generositat de tots els alumnes. Amb la seva col·laboració, tots aquells nens que no tenen possibilitats per apropar-se al fantàstic món de la lectura, de la fantasia, de la il·lusió... ara podran fer-ho gràcies al seu petit però gran de sorra que han aportat.