facebooktwitter instagram youtube

Notícies

L'escola Sant Ermengol celebra el seu Sant Patró

El dia 26 d'octubre i sobretot el 27, va tenir lloc la Jornada de festa patronal al Col·legi Sant Ermengol d'Andorra la Vella. L'Arquebisbe i Copríncep, que és també President del Patronat de l'Escola, va presidir la trobada i l'Eucaristia amb els alumnes de 4 d’ESO.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric glossà la lectura proclamada en aquell dia de la Carta de Sant Pau als cristians de Corint (1Co 12,12-27) on l’Apòstol afirma que l’Església és un cos on tots els membres tenen la seva importància. Monsenyor Vives subratllà el valor de la unitat que a Andorra esdevé un nucli de la identitat del País que quedà inscrit en el lema del Principat Virtus, unita, fortior (la força esdevé més forta per la unitat). L’Arquebisbe exhortà els joves a viure aquest valor de la unitat que és capaç de superar les diferències i els animà a perseverar sempre en l’actitud de servei a Déu  i als germans.

L’endemà, durant tot el dia, van tenir lloc els actes de la Jornada festiva. Els dos Mossens que hi col·laboren pastoralment, Mn Antoni Elvira, Vicari Episcopal de Pastoral, i Mn Josep Chisvert, Delegat d’Ensenyament de la Diòcesi, van presidir la celebració litúrgica amb els nens de Primària i la missa amb els de Secundària i Batxillerat.

Simultàniament, els més petitons de la casa també van gaudir d’una estona de pregària adaptada a ells, a la sala gran d’Infantil, amb la Sònia García, docent membre de l’equip de Pastoral. Els va explicar, de manera molt didàctica, la vida del Sant, la seva bondat i l’ajuda que oferia a tots.

Cal destacar l’ambient de festa de tota la jornada, amb festival, gincanes, xocolatades, castanyada i, sobretot, la implicació dels docents i del personal d’administració i serveis que, amb la seva dedicació van fer possible una festa inoblidable.