facebooktwitter instagram youtube

Notícies

Sagrada Família de Lleida participa en el Consell Nacional d’Infants i Adolescents

L’Álvaro Pérez, alumne de 2n de l'ESO de l’escola Sagrada Família de Lleida, va participar els dies 5, 6 i 7 de novembre a la trobada per la creació del Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC), que va tenir lloc a Cabrera de Mar.

L’objectiu era crear una entitat per potenciar el dret del col·lectiu a ser escoltats i a participar en la presa de decisions sobre qüestions que els afecten, tot vetllant pel compliment i el desplegament de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant.

Prop d’una cinquantena d’infants i joves d’entre vuit i disset anys procedents de vint-i-dos municipis catalans van elaborar el reglament intern del Consell i van establir les principals línies de treball per al primer any de funcionament. La reunió va servir perquè els participants intercanviessin experiències dels programes que es duen a terme a cada municipi. Tots ells pertanyen als respectius Consells d’Infants de la seva ciutat.

Aquest procés participatiu culminarà amb la constitució formal del CNIAC, que tindrà lloc el 20 de novembre coincidint amb el Dia Universal de la Infància. El CNIAC estarà format per, a part dels representants escollits als consells d’infància, representants de les entitats signants del Pacte per a la Infància i altres autoritats de la Generalitat.