facebooktwitter instagram youtube

Notícies

Trobada personal de nova incorporació

Els dies 24 i 25 de novembre es va celebrar a Madrid una trobada del personal que s'ha incorporat recentment als col·legis i centres assistencials pertanyents a la nostra congregació o amb presència d'ella.

En l'edició d'aquest any han participat mestres, professors, cuidadors, personal del PAS, religioses i representants dels equips directius i de titularitat de 13 centres diferents: Santa Coloma, Sant Ermengol, Escaldes, Lleida, Rubí, Avinyó, Masnou, Sant Andreu, Sabadell, Madrid, Utrera, Villalón i Sevilla.

El divendres iniciem la jornada amb una bella oració i una dinàmica per conèixer-nos i començar a establir vincles entre els més de 60 participants. A continuació, Vanessa Dúria, responsable de pastoral de la Província Ansa Maria Janer, va explicar els orígens de la nostra congregació repassant les principals característiques del carisma de la nostra Beata, exemple per a tots. 

Després ens emocionem en escoltar el testimoniatge de cinc persones fortament vinculades a la congregació que ens van entusiasmar amb el dia a dia de la seva tasca i el seu lliurament: Rosa Vilaseca, psicòloga de l'asil de Sant Andreu, Juan Manuel Pérez, director d'Utrera, Griselda Morales, religiosa destinada a Lleida, Carmina de Alaiz, directora de la residència de Villalón i Laura González, infermera del col·legi de Madrid. Una magnífica taula rodona moderada pel director del col·legi de Madrid, Miguel Salamanca. 

Després de l'esmorzar, Miriam Galán i Marcela Cornejo van compartir amb tots els assistents la importància de la pastoral per a les comunitats educatives i assistencials. És imprescindible fer-la molt viva amb nombroses iniciatives i amb la nostra actitud com a portadors de llum que som per als nostres alumnes i avis. En acabar la jornada de treball, vam poder gaudir una bona estona amb una divertida visita teatralitzada al Madrid dels Àustries.

l dissabte comencem el dia comentant els principals trets del nostre caràcter propi o ideari guiats pel Joan Manel Mayordomo, membre de l'Equip de titularitat. Volem que els nostres alumnes siguin sobretot experts en humanitat i tots, cadascun des del seu àmbit, la seva tasca, la seva matèria, etc. hem de sumar esforços per aconseguir-ho. Per tant, com han de ser els professionals dels nostres centres? Per grups dibuixem quins són els valors que ens uneixen com a integrants de la Sagrada Família d'Urgell: empàtics, compromesos, solidaris, alegres, pacients, tenaços, etc.

Per finalitzar, compartim una oració en la capella de la casa de Peñagrande i rebem l'afectuós comiat de Montserrat Farré, Superiora provincial, que ens va acompanyar durant els dos dies de la trobada. En definitiva, una experiència molt enriquidora que ens va permetre conèixer millor el nostre carisma, la nostra congregació, els nostres centres i afermar també llaços d'unió i amistat entre els diferents components d'aquesta gran família, la Sagrada Família d'Urgell.