facebooktwitter instagram youtube

Notícies

La família janeriana troba les "Claves" per iniciar el curs 2019-2020

La setmana passada, el 20 i el 21 de setembre, es va celebrar a la Seu d'Urgell una trobada molt especial i nombrós: Claves'19. Tots els titulars, directors, responsables de Comunicació i de Pastoral dels centres Sagrada Família d'Urgell van tenir l'oportunitat de compartir dues jornades de convivència i de treball conjunt a la Residència de la Sagrada Família, situada a la capital de la comarca de l'Alt Urgell.

Pràcticament tots els assistents van arribar al seu destí el dijous 19 de setembre a la nit per poder començar la jornada de divendres a primera hora del matí. Va ser un moment emocionant retrobar-se amb companys d'altres centres! L'endemà, els esperava una jornada intensa i profitosa en la qual gaudirien de les dinàmiques i les activitats preparades per l'Equip de Suport a la Titularitat.

Després de l'esmorzar i la presentació dels equips assistents, es van viure uns bonics moments de pregària tots junts, que van acabar amb un poliedre on les fotografies de tots hi eren presents dipositat sobre la tomba de la Mare Janer. A continuació, la germana Graciela Lages va explicar el Pla General de Pastoral i va parlar de la importància de treballar per una escola en clau de pastoral, no simplement amb pastoral, i com ha de ser.

El matí va transcórrer animadament amb l'activitat del kahoot comparant com és una escola amb pastoral i una escola en clau de pastoral, en la qual els assistents havien de formular les preguntes i les respostes com si es tractés d'un examen. També es va treballar en objectius o compromisos concrets que cada centre assumirà aquest curs a partir de les línies generals (lineamientos), explicades també durant la trobada. Després de tanta feina, els membres de la família janeriana van compartir el moment del dinar. I va ser bonic veure'ls a tots barrejats per les taules a cada àpat per relacionar-se i compartir impressions amb aquelles persones que no sempre es té l'oportunitat de tenir a prop.

Divendres a la tarda, els assistents es van repartir per grups per participar a l'escape room Caixal i s'ho van passar d'allò més bé! També van tenir ocasió de dedicar una estona a reunir-se per equips i treballar de forma específica (directors i titulars, d'una banda; Comunicació, de l'altra; i, finalment, Pastoral).

Seguidament, es va celebrar una Eucaristia amb el bisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives. I a la nit, el grup va tenir l'oportunitat de visitar en exclusiva la catedral de Santa Maria i fer una ruta pel centre històric de la Seu d'Urgell.

Dissabte va ser la segona i darrera jornada de la gran trobada Claves'19! Al matí, es va continuar treballant per equips i després hi va haver una posada en comú del treball realitzat, proposta de següents trobades, etc. A continuació, un trencaclosques creat amb totes les peces que tenien els assistents amb els seus noms i un significatiu obsequi van servir per concloure aquesta preciosa experiència de família janeriana. Que la llum de la Mare Janer us acompanyi en aquest curs que acaba de començar! A més, va ser una jornada festiva i emotiva perquè, a la tarda, es va celebrar la Professió Perpètua de la germana Marcela Cornejo. Felicitats!

Podeu consultar totes les fotos de la trobada Claves'19 si cliqueu aquí y aquí. I també podeu gaudir d'un petit resum en vídeo si cliqueu aquí.