facebooktwitter instagram youtube

Notícies

I després d'aquesta nit, què?

Benvolguts amics de la Sagrada Família d'Urgell, Família Janeriana:

Feliç Pasqual de Resurrecció. Ens alegrem amb tota l'Església. I amb tots els humils i ferits del món, predilectes de Jesús. Sí, aquesta Nit estem de celebració; però, i després d'aquesta Nit, què?

Quina alegria... I quina barreja de sentiments! La culminació de la Bona Notícia es creua amb la notícia d'aquest 2020: la por i la malaltia, el dolor i l'aïllament, la solitud. Llavors, què?

Tenim al nostre favor que som hereus d'una tradició esperançada. I avui és la Nit de la Llum, de la Vida, de l'Esperança per excel·lència. La Passió i la Resurrecció de Jesús ens han convertit en seguidors adults del seu missatge i de la seva proposta de vida. Aquesta adultesa ens allunya de la creença en un déu que s'empra en càstigs divins en forma de plagues; i també de falses i ingènues seguretats que neguin el dolor o la mort.

"L'esperança no és la certesa que alguna cosa sortirà bé, sinó que alguna cosa té sentit". Aquesta Nit ens commou i anima la certesa que la vida és l'última paraula pronunciada per Déu per a tots nosaltres. "L'esperança és la virtut de l'home que camina" i nosaltres, com a família janeriana, continuem desperts i en marxa. Aixequem la mirada i, el primer que comprovem és que, malgrat que aquesta Nit ha avançat, hi veiem perfectament. Tot està il·luminat: algú ha encès la llàntia. I algú s'ha preocupat que no s'apagui. Aquesta llàntia encesa fa que es faci de dia tot i ser de nit. La llàntia d'Anna Maria té avui forma de ciri pasqual.

I després d'aquesta nit, què? Després d'aquesta nit, com abans, però amb més certesa si és possible, custodiem les abraçades que no estem fent, les mirades que encara no estem creuant; inventem mil i una maneres d'acompanyar-nos en el confinament; estalviem forces, començant per les que utilitzaríem per jutjar i condemnar; dilapidem-les, però, en prenyar aquest moment d'esperança en que tot té sentit, en el qual no estem sols, que la Vida és l'última paraula; escoltem amb atenció la simfonia silenciosa que s'aixeca darrere del mateix silenci; exposem amb naturalitat les nostres fortaleses i fragilitats, aquestes que ens fan tan estimats i valuosos als ulls de Déu; prioritzem al més feble, al més petit; assaborim la certesa de saber que l'aquí i l'ara estan habitats pel Misteri, i la seva presència fa de cada instant complet, perfecte, etern. I tinguem cura de mantenir encesa la llàntia.

Benvolguda família, Bona Pasqua. Que en ella abundin per a tu l'Esperança i La Llum.

Equip de Suport a la Titularitat