facebooktwitter instagram youtube

Notícies

Inici del curs 20/21. COMPARTIM I LLIUREM LA VIDA

Estimades comunitats educatives de les escoles de la Sagrada Família d'Urgell, famílies, alumnes, treballadors i religioses:

Som l'Equip de Suport a la Titularitat, que presta el seu servei a totes les escoles de la nostra família janeriana, i volem treure el cap al vostre començament de curs.

Com molts de vosaltres, encara estem sortint de la sorpresa que aquesta pandèmia mundial ens ha portat. Una pandèmia que ens ha posat en crisi sanitària, econòmica i social. Però que, sobretot, ha posat en dubte la forma en què estan organitzades les nostres relacions i el grau de justícia social; el tracte que estem donant a la Terra, la nostra Casa Comú); el repartiment de la riquesa al món i a quina cosa li diem riquesa.

Però ni la sorpresa, ni la crisi ni la injustícia tenen l'última paraula. Volem compartir amb vosaltres que, com a família janeriana, estem més esperançats que mai en que aquesta situació és una oportunitat que, com a humanitat, tenim per aprendre, transformar-nos, créixer. Que ens pot ajudar a diferenciar el que realment importa del que és superflu. El que ens fa més humans del que obre bretxes insuportables entre nosaltres.

Alumnes dels centres SFU: gràcies perquè heu fet un enorme esforç aquests mesos enrere per adaptar la vostra manera de treballar, primer al confinament, i després a la “semipresencialitat”. Heu estat molt comprensius amb els vostres professors. Heu après. Us heu superat.

Volem transmetre la nostra gratitud a totes les famílies que seguiu confiant en els nostres centres per ajudar-vos en l'educació dels vostres nens i joves. Sou conscients que també són temps durs per a les nostres escoles i esteu donant suport responsablement i solidària, fins i tot en la part econòmica, perquè aquestes segueixin en peu. Gràcies de tot cor.

Bona part del personal dels nostres centres heu patit en les vostres carns les conseqüències d'aquesta crisi. Alguns perquè vosaltres mateixos us heu contagiat, o els vostres éssers estimats, amb desenllaços molt dolorosos en algun cas. Altres, perquè heu patit un ERTO o algun altre tipus de sacsejada en la vostra situació laboral. Durant el confinament vau inventar i vam estrenar una nova manera de ser escola que era desconeguda per a tothom. Mestres i professors, no heu deixat de la mà als vostres alumnes durant aquestes setmanes tan incertes. No tenim paraules suficients per expressar-vos el nostre reconeixement.

Els Equips Directius heu estat una làmpada que no s'ha apagat pràcticament a cap hora del dia ni de la nit, i heu sacrificat moltes hores de descans i de temps amb les vostres famílies per assegurar el servei i, com sempre feu, vetllar pel benestar de tots, des dels alumnes fins als vostres professors. Què faríem sense vosaltres?

Les religioses, presents en els nostres centres de maneres molt diverses, ens acompanyeu com Anna Maria, la Beata que també va recórrer camins de molt dolor; enmig de la guerra i la malaltia ella va ser comprensiva, confiada, es va reinventar i, com a làmpada, va vetllar per tots els que la van envoltar. Fem d'aquest curs tan diferent una experiència única. Una ocasió per aprendre, per Compartir i Lliurar la Vida.

Rebeu una abraçada janeriana i de cor de tots nosaltres. Bon curs 20/21.

Miguel Salamanca i Equip de Suport a la Titularitat
Madrid, 31 d'agost de 2020