facebooktwitter instagram youtube

Notícies

Visita a les escoles Sagrada Família d'Urgell

Al llarg del mes d'octubre, una comissió de treball ha visitat els centres d'Utrera, Sevilla, Santa Coloma, Escaldes, Sabadell, Lleida, Viladecans, Barcelona i Madrid.

Aquestes visites, que s'emmarquen en els treballs que l'Institut de Germanes està fent per crear i impulsar una fundació educativa, han servit per comunicar el sentit i l'estat d'aquest procés. A tots els centres, personal docent i no docent, directius, religioses i representants de les famílies han pogut escoltar els elements principals d'aquesta iniciativa que neix per aprofundir encara més en la identitat janeriana de les escoles.

La Fundació es crea per enfortir el projecte educatiu compartit i oferir a alumnes i famílies la millor resposta educativa des de la nostra identitat janeriana. El camí que portem realitzat junts els col·legis de la Sagrada Família d'Urgell, cada cop més intens, ens ha permès avançar en criteris compartits, donar-nos suport i preparar-nos per continuar fent passos en aquesta mateixa línia.

Quina bona coincidència ha estat trobar tots els col·legis en plena campanya de firmes del Pacte Educatiu Global, inspirat pel Papa Francesc. Perquè estem entestats a adherir-nos a les claus d'aquest pacte i comprometre'ns amb una educació al servei de cada persona: necessitem créixer en justícia, en dignitat per a tothom i en cura de la casa comuna.

La comissió de treball, formada per responsables de la institució i de diferents centres, ha pogut constatar l'alta valoració que fa de la seva escola cadascuna de les comunitats educatives, l'esperança amb la que treuen el cap a aquest il·lusionant projecte i la disposició immillorable a seguir aportant el millor de cadascú per fer d'aquest projecte compartit una realitat d'escola en sortida.

Si cliqueu AQUÍ podreu veure un resum en vídeo d'aquestes jornades tan enriquidores.

Miguel Salamanca, coordinador de la comissió