facebooktwitter instagram youtube

Escola en pastoral

ESCOLA EN PASTORAL

Considerem que la pastoral és l'àmbit que unifica i dóna sentit i coherència a la proposta educativa dels nostres centres. L'humanisme cristià i els valors evangèlics -fe, fraternitat, servei, acompanyament i compromís amb els necessitats- sustenten el projecte pastoral, sempre acompanyats del tracte proper, l'atenció personalitzada i la comunió amb l'Església. Tots els membres de la comunitat educativa són alhora protagonistes i destinataris de la nostra proposta pastoral. 

La pastoral com a experiència

La pastoral viscuda com a experiència s'expressa en diversos àmbits de la vida escolar:

Moments de celebració

celebracio

Proposem moments significatius de celebració compartida de la fe, adaptats als itineraris vitals dels nostres alumnes. Promovem espais i experiències per al cultiu de la interioritat que fomentin el creixement, interiorització i aprofundiment de la identitat creient. Volem que aprenguin a pregar, celebrar i expressar la fe i la vida a través dels sagraments i la pregària personal i comunitària. 

Ambient del centre

ambient

L'ambient senzill i acollidor marca l'estil de les relacions fraternes dins de la comunitat educativa. La trobada amb l'altre ens fa créixer com a persones i ens permet obrir-nos a Déu, que està, viu i es manifesta en nosaltres.

Gràcies al nostre carisma, descobrim a Crist en cada persona, especialment en aquells germans que més ho necessiten. Per això, volem respondre a les necessitats socials del nostre entorn: com a comunitat educativa que afronta el repte de donar una educació humana i cristiana als nostres alumnes i com a comunitat cristiana que viu, comparteix i celebra la seva fe en la missió.

Accions solidàries

solidaritat

Totes les accions solidàries que es realitzen als centres Sagrada Família d'Urgell fomenten l'educació del compromís i el servei. Aquesta educació fa possible conèixer la realitat social, interpretar-la i convidar els nostres alumnes a actuar en la mateixa. Amb aquest objectiu, promovem campanyes solidàries i iniciatives de voluntariat que contribueixen al seu creixement i maduració.

Acompanyament dels alumnes

acompanyamentpastoral

Oferim un projecte d'acompanyament personal i vocacional que ajudi els nostres nens i joves a respondre els interrogants que, com a persones i com a cristians. ens fem al llarg de la nostra vida. Per això, oferim espais de diàleg proper i grups de creixement en la fe i ajuda als altres, entre els quals destaquem els Grups AMJ.

L'assignatura de religió

religioEn els nostres centres apostem per un Ensenyament Religiós Escolar de qualitat que fomenti en els alumnes el coneixement explícit de Jesús de Natzaret i el seu Evangeli, el diàleg fe-cultura, l'anàlisi crític de la societat i els seus valors i l'adquisició d'una cultura religiosa àmplia.

 

religio1

 

 

 

 

 

 

religio2

 

 

 

 

 

 

religio3

Subscripció a aquest canal RSS